Bästa kreditkortet 2019

På den här sidan så hjälper vi dig att hitta det bästa kreditkortet. Vi har gått igenom de flesta kreditkorten på marknaden och valt ut de vi anser är bäst - så börja jämför kreditkort här nedan.

För att avgränsa så har vi valt att fokusera på kreditkort som ger bonus och/eller cashback tillbaka för dig som spenderar lite eller lagom, med det tänker vi oss upptill 150 000kr per år.

Nedan hittar du topplistan med de bonuskort vi anser är bäst för de flesta fall. Men vi har även tagit fram kategorier om du letar efter något specifikt.

Se bästa kort för: Resor / Bensin / Mat / Studenter / Nätköp / Utan valutapåslag / Två personer / Utan årsavgift

Bästa kreditkort just nu - Topp 3

Dessa kort är de bästa enligt oss för de flesta oavsett om du skall handla mat, bensin eller resa. Detta då korten är väldigt allsidiga och därmed passar i princip alla som vill börja samla bonuspoäng.

Vill man maximera fördelarna från korten så är alla tre väldigt vettiga att ha. Men vill man minimera antalet kort man har så har föreslår vi att man väljer ett kort från toppen.

1. Komplett Mastercard

Komplett - Bäst bonus med detta kreditkort

Detta är helt klart bästa kreditkortet 2019 med cashback. Oavsett var du handlar så får du upptill 4% bonus och du kan enkelt använda den insamlade bonusen för att minska din faktura.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • 4% bonus på köp hos Komplett.se.
 • 2% bonus på internetköp.
 • 1% bonus på alla andra kortköp.
 • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen (Ränta tillkommer).
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Välj din egen pinkod på kortet.
 • Få svar direkt vid ansökan online.

Hur fungerar bonusen hos Komplett?

Den intjänade bonusen kan användas för att antingen göra inköp hos Komplett.se eller för att minska fakturan som man får varje månad på köpet man gjort. Dvs tjänar du 100kr i bonus en månad på internetköp du gjort och fakturan blir på 5000kr så kan du använda bonusen och därmed skulle en faktura på 5000kr innebära att du bara behöver betala 4900kr.

2. Bank Norwegian kreditkort

Norwegian Visa är näst bästa kreditkort

Som ett komplement så har vi utsett Norwegian Visa-kortet till näst bästa kort generellt. Vi rekommenderar att man kompletterar sitt Komplett Mastercard med detta eftersom man får fördelar som gratis uttagsavgift i bankomater i hela världen (utan ränta om du betalar fakturan i sin helhet) samt att det är ett VISA-kort vilket kan vara bra ifall t.ex. Mastercard är nere eller inte tas emot.

Norwegian VISA har ingen årsavgift och är därför vettigt att ha som ett extrakort. De cashpoints du samlat in kan du alltid använda för att delbetala eller helt betala Norwegian-biljetter och då biljetterna ofta är billigare än hos andra bolag så kommer man längre.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • 4-10% cashpoints i bonus vid flygbiljetter med Norwegian.
 • 0,5% bonus på alla andra kortköp.
 • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Internetbank med möjlighet att betala räkningar.
 • Välj din egen pinkod på kortet.
 • Få svar direkt på din ansökan om du ansöker med mobilt bankid.

Hur fungerar bonusen hos Norwegian?

Norwegian har bland de generösaste villkoren på att använda den bonus man har tjänat in. När som helst, oavsett hur mycket eller lite bonus du har så kan du välja att antingen betala hela resan du bokar hos Norwegian alternativt om du inte har tillräckligt mycket bonus att delbetala med den bonus du har. Du behöver därför inte komma upp i en viss summa som nästan alla andra bonuskort brukar kräva.

3. Re:member Flex

Re:member Flex är tredje bästa kreditkort

Detta är det bästa bonuskortet för dig som handlar online. Du får nämligen upptill 25% rabatt hos fler än 300 olika butiker såsom Hotels, Apoteket, CDON, Åhlens och Lyko. Nästan ett måstekort enligt oss om du handlar på nätet.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • Extra kort utan extra avgift.
 • Upptill 25% rabatt hos över 300 nätbutiker.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Snabbt svar vid ansökan.

Hur fungerar bonusen hos Re:member?

För att få rabatt eller bonus när du handlar på nätet så går du in på Re:members hemsida och trycker på Reward i menyn. Där kan du välja mellan över 300 nätbutiker. Därefter är det bara att trycka på den butik du vill handla hos och logga in om du inte redan är det. Därefter handlar du som vanligt och betalar med ditt Re:member. Inom några dagar efter köpet så dyker rabatten upp på Mina sidor och den kommer automatiskt att dras från din nästa faktura, supersmidigt!

Ett av de bästa kortet att ha gemensamt

Re:member Flex lämpar sig riktigt bra för dig som vill ta ut ett extra kort. För att kunna ta ut ett extra kort gratis så skaffar du ett Re:member. När du väl fått det så går du in på Mina Sidor och ansöker om ett extra kort. Kreditgränsen är gemensam men transaktionerna på fakturan kommer att redovisas separat så man enkelt kan skilja på vad som köpts på vardera kort.

Kreditkort efter användning

För dig som är ute efter ett specifikt kort så ger vi här våra vinnare per kategori.

Bästa resekortet

Vi har utsett Bank Norwegian till bästa resekort. Detta främst för att du får fria bankomatuttag i hela världen och det gör det till bästa kortet utomlands. Så länge du betalar fakturan i sin helhet när den kommer så tillkommer inga avgifter.

Du tjänar även upptill 10% på biljetter du köper hos Norwegian samt upptill 0,5% bonus på övriga kortköp. När du sedan bokar en resa så kan du delbetala med dina bonuspoäng eller cashpoints.

Kortet kommer även med en kompletterade reseförsäkring med avbeställningsskydd vilket är bra vid resor. Enda större nackdelen ur ett reseperspektiv är valutapåslaget på 1,75%. Vill du komma runt valutaspåslaget så rekommenderar vi att du kompletterar med ett kort utan valutapåslag.

Läs mer om Norwegian-kortet.

Bästa bensinkortet

Som bästa bensinkort så har vi utsett Komplett Mastercard. Detta eftersom du helt enkelt får upptill 1% bonus oavsett var du tankar vilket motsvarar 15 öre ifall bränslet kostar 15kr/L. Dessutom ingår försäkring mot "tankning av fel bränsle".

Du har även möjlighet att ansluta ditt Komplett-kort till Preem samt CirkleK för att få upptill 15 öre rabatt när du tankar utöver de 1% du får, dvs totalt kan du komma upp i en rabatt på runt 30 öre per liter.

Bästa med Komplett-kortet är att du enkelt kan lösa in din bonus på mina sidor och då fungerar det som så att fakturan helt enkelt minskar med beloppet din bonus är värd.

Läs mer om Komplett-kortet.

Bästa kreditkortet för mat

Här har det innan varit riktigt bra att ha ett Coop Mastercard, ICA Bankkort och liknande för att få bonus. Numera så finns det faktiskt ett bättre alternativ för mat och det är Komplett Mastercard.

Anledningen till att du skall välja det är för att du kan helt enkelt får upptill 1% på alla matköp du gör i butik och köper du mat på internet så får du upptill hela 2% vilket är otroligt generöst.

Tänk även på att du kan komplettera Komplett med ditt ICA-kort t.ex. När du skall betala så drar du helt enkelt ditt ICA-kort först och får 1% och sedan väljer du att betala med ditt Komplett och får även där 1% i bonus.

Läs mer om Komplett-kortet.

Bästa kreditkortet för studenter

Här har vi utsett OKQ8 till bästa kreditkort för studenter, största anledningen till det är att det är ett av få kort som har åldersgränsen 18 år och därmed enkelt att få.

Med OKQ8 så får du upptill 20 öre rabatt på varje liter du tankar. Du får även 0,3% bonus på dina övriga köp (med undantag för andra bensinbolag, spel och finansiella institut). Bonuscheckarna kan du lösa in mot pengar på OKQ8-stationer.

Så vårt bästa kort för studenter blir helt enkelt OKQ8 och det bästa av allt är att du får svar på din ansökan direkt när du ansöker och använder mobilt bankid.

Läs mer om OKQ8-kortet.

Bästa kreditkort för nätköp

Handlar du på internet vilket du säkert gör så rekommenderar vi starkt att komplettera med Re:member som ger upptill 25% rabatt i över 300 nätbutiker.

Den rabatten slår samtliga kort med återbäring och därför tycker vi att man verkligen bör ha det för sina nätköp. Kortet fungerar även givetvis för vanliga köp även om det då enligt oss ofta finns bättre alternativ vilket du kan se på den här sidan även.

Läs mer om Re:member-kortet.

Bästa kreditkort utan valutapåslag

Vi har utsett Easyliving Mastercard till bästa kort utan valutapåslag och ser det som ett av de bästa kreditkorten på resan. Du får upptill 56 dagar räntefritt när du handlar. Någon "vanlig" bonus finns inte, utan den blir att du slipper valutaväxlingsavgiften och får riktigt bra försäkringar på köpet.

När du betalar din resa med kortet så ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd och skulle du hyra bil eller vespa/moped utomlands och fordonet skulle bli skadat eller stulet så ingår en självriskreducering på upp till 15 000 kronor. Ingår gör även ett evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka vid sjukdom.

Utöver detta så får du allriskförsäkring och förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik i 1 år när du köper saker med kortet. Handlar du på internet så ingår en leveransförsäkring som ersätter skadad eller försvunnen vara. Kortet kan även anslutas till tjänsten Meniga Rewards (f.d. Wrapp) som ger olika bonusar och erbjudanden.

Beställ kortet nu så får du första året för 0kr, därefter 195kr/år.

Läs mer om Easyliving-kortet.

Bästa kreditkort för två personer

Vi har utsett Re:member-kortet till bästa kort som är gratis om man är två personer. Hos Re:member kan du ha dubbla kort till ett och samma konto utan att det kostar något extra. Det gör Re:member perfekt i de fall man är två som vill dela på olika kostnader som t.ex. när man köper mat.

En annan fördel är att du med Re:member-kortet kan få upptill 25% rabatt i över 300 nätbutiker vilket gör att kortet lämpar sig riktigt bra även ifall du brukar handla på internet.

Läs mer om Re:member-kortet.

Bästa kreditkort som är gratis

Vi har utsett Komplett-kortet till bästa kort som är gratis. Med det så menar vi utan årsavgift. Du får upptill 50 dagar räntefritt när du handlar och tjänar upptill 4% bonus på dina köp.

Bonusen du tjänar är även lätt att lösa in så den dras av mot din faktura. Enkelt och smidigt helt enkelt och helt utan årsavgift.

Läs mer om Komplett-kortet.

Är du osäker om kreditkort är något för dig?

Har du fördomar om kreditkort och tror att det är krångligare än vanliga bankkort från banken så vill vi tipsa dig om vår guide där vi tar upp mycket nyttigt. När du läst den så förstår du förmodligen fördelarna med kreditkort och hur du skall använda det på bästa sättet.

Handlar du i utländska valutor?

Om du handlar i utländska valutor, så rekommenderar vi dig även att kika på Revolut som gör att du kan slippa valutapåslag.