Bästa kreditkortet 2020

På den här sidan så hjälper vi dig att hitta det bästa kreditkortet. Vi har gått igenom de flesta kreditkorten på marknaden och valt ut de vi anser är bäst - så börja jämför kreditkort här nedan.

För att avgränsa så har vi valt att fokusera på kreditkort som ger bonus och/eller cashback tillbaka för dig som spenderar lite eller lagom, med det tänker vi oss upptill 150 000kr per år.

Nedan hittar du topplistan med de bonuskort vi anser är bäst för de flesta fall. Men vi har även tagit fram kategorier om du letar efter något specifikt.

Se bästa kort för: Resor / Bensin / Mat / Studenter / Nätköp / Utan valutapåslag / Två personer / Utan årsavgift

Bästa kreditkort just nu - Topp 5

Dessa kort är de bästa enligt oss för de flesta oavsett om du skall handla mat, bensin eller resa. Detta då korten är väldigt allsidiga och därmed passar i princip alla som vill börja samla bonuspoäng.

Vill man maximera fördelarna från korten så är alla fem väldigt vettiga att ha. Men vill man minimera antalet kort man har så har föreslår vi att man väljer ett eller två kort från toppen och gärna kompletterar så man alltid har minst ett Mastercard och ett VISA-kort.

1. Komplett Mastercard

Komplett - Bäst bonus med detta kreditkort

Detta är helt klart bästa kreditkortet för 2020 med cashback. Oavsett var du handlar så får du upptill 4% bonus och du kan enkelt använda den insamlade bonusen för att minska din faktura.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • 4% bonus på köp hos Komplett.se.
 • 2% bonus på internetköp.
 • 1% bonus på alla andra kortköp.
 • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen (Ränta tillkommer).
 • Kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med kortet.
 • Välj din egen pinkod på kortet.
 • Få svar direkt vid ansökan online.

Hur fungerar bonusen hos Komplett?

Den intjänade bonusen kan användas för att antingen göra inköp hos Komplett.se eller för att minska fakturan som man får varje månad på köpet man gjort. Dvs tjänar du 100kr i bonus en månad på internetköp du gjort och fakturan blir på 5000kr så kan du använda bonusen och därmed skulle en faktura på 5000kr innebära att du bara behöver betala 4900kr.

Hur fungerar det med ränta med Komplett Mastercard?

Du får upptill 50 räntefria dagar och så länge du betalar fakturan i sin helhet så tillkommer inga avgifter eller ränta på dina varuköp. Skulle du välja att delbetala så har vi följande ränteexempel över 12 månader: Kredit på 10 000 kr med effektiv ränta 23,63 %. Totalbelopp 11 198 kr. Se fullständig information genom att trycka på läs mer nedan.

2. Re:member Flex

Re:member Flex är andra bästa kreditkort

Detta är det bästa bonuskortet för dig som handlar online. Du får nämligen upptill 25% rabatt hos fler än 300 olika butiker såsom Hotels, Apoteket, CDON, Åhlens och Lyko. Nästan ett måstekort enligt oss om du handlar på nätet.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • Extra kort utan extra avgift.
 • Upptill 25% rabatt hos över 300 nätbutiker.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Snabbt svar vid ansökan.

Hur fungerar bonusen hos Re:member?

För att få rabatt eller bonus när du handlar på nätet så går du in på Re:members hemsida och trycker på Reward i menyn. Där kan du välja mellan över 300 nätbutiker. Därefter är det bara att trycka på den butik du vill handla hos och logga in om du inte redan är det. Därefter handlar du som vanligt och betalar med ditt Re:member. Inom några dagar efter köpet så dyker rabatten upp på Mina sidor och den kommer automatiskt att dras från din nästa faktura, supersmidigt!

Ett av de bästa kortet att ha gemensamt

Re:member Flex lämpar sig riktigt bra för dig som vill ta ut ett extra kort. För att kunna ta ut ett extra kort gratis så skaffar du ett Re:member. När du väl fått det så går du in på Mina Sidor och ansöker om ett extra kort. Kreditgränsen är gemensam men transaktionerna på fakturan kommer att redovisas separat så man enkelt kan skilja på vad som köpts på vardera kort.

Hur fungerar det med ränta med Re:member Flex?

Du får upptill 60 räntefria dagar och så länge du betalar fakturan i sin helhet så tillkommer inga avgifter eller ränta på dina varuköp. Skulle du vilja delbetala så är den effektivräntan 14,67 % (med e-faktura) vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr. Se fullständig information genom att trycka på läs mer nedan.

3. Bank Norwegian kreditkort

Norwegian Visa är tredje bästa kreditkort

För dig som reser mycket så är Norwegian Visa-kortet riktigt bra detta då du får fördelar som gratis uttagsavgift i bankomater i hela världen (utan ränta om du betalar fakturan i sin helhet) samt att det är ett VISA-kort vilket är bra ifall du idag endast har Mastercard-kort.

Norwegian VISA har ingen årsavgift och är därför vettigt att ha som ett extrakort. De cashpoints du samlat in kan du alltid använda för att delbetala eller helt betala Norwegian-biljetter och då biljetterna ofta är billigare än hos andra bolag så kommer man längre.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • 4-10% cashpoints i bonus vid flygbiljetter med Norwegian.
 • 0,5% bonus på alla andra kortköp.
 • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen.
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.
 • Internetbank med möjlighet att betala räkningar.
 • Välj din egen pinkod på kortet.
 • Få svar direkt på din ansökan om du ansöker med mobilt bankid.

Hur fungerar bonusen hos Norwegian?

Norwegian har bland de generösaste villkoren på att använda den bonus man har tjänat in. När som helst, oavsett hur mycket eller lite bonus du har så kan du välja att antingen betala hela resan du bokar hos Norwegian alternativt om du inte har tillräckligt mycket bonus att delbetala med den bonus du har. Du behöver därför inte komma upp i en viss summa som nästan alla andra bonuskort brukar kräva.

Hur fungerar det med ränta med Bank Norwegian?

Du får upptill 45 räntefria dagar och så länge du betalar fakturan i sin helhet så tillkommer inga avgifter eller ränta på dina varuköp och bankomatuttag. Skulle du välja att delbetala så har vi följande ränteexempel över 12 månader: Kredit på 15 000 kr med effektiv ränta 21,93 %. Totalbelopp 16 673 kr. Se fullständig information genom att trycka på läs mer nedan.

4. Supreme Card Gold

Supreme Gold är fjärde bästa kreditkort

Supreme Card är ett bra kort för dig som har familj och behöver extrakort. För en engångskostnad på 50 kr så kan familjemedlemmar som fyllt 16 år få ett eget kort som är kopplat till huvudkortet. Genom att alla har sitt eget kort så samlar ni poäng desto snabbare.

En väldigt stor fördel med Supreme är att man kan spara pengar hos dem även och då få 0,9% i ränta (i skrivande stund). Något vi även gillar är deras reseförsäkring som täcker hela ressällskapet så länge resan är betald till minst 75% med kortet.

Här är några av alla fördelar:

 • Årsavgift på endast 245kr/år.
 • 0,5 poäng i bonus per krona du handlar för.
 • Extrakort för 50kr i engångskostnad.
 • Reseförsäkring för hela ressällskapet.
 • Välj din egen PIN-kod.
 • SMS-notis vid köp över 500 kr (valfritt).
 • Snabbt svar vid ansökan.

Hur fungerar bonusen hos Supreme?

Supreme har en poängshopp där du växlar dina bonuspoäng mot olika tjänster och varor, t.ex. kan du växla mot biobiljetter, flygresor, hotellvistelser eller iPhones. Utbudet är väldigt stort och det bör därför inte vara svårt att finna något som passar. Vad är ett poäng värt då? Detta varierar men väljer man en biobiljett så kostar den 13500p och utgår man från att en biobiljett är värd 135kr så blir ett poäng värt 50 öre, dvs bonusen i procent i detta fallet är 0,5%.

Hur fungerar det med ränta med Supreme Card Gold?

Du får upptill 60 räntefria dagar och så länge du betalar fakturan i sin helhet så tillkommer inga avgifter eller ränta på dina varuköp. Skulle du välja att delbetala så har vi följande ränteexempel: Kredit 15 000 kr, räntefritt, delbet. tid 6 mån. 6 st delbet, adm.avg. 39 kr + 97 kr uppl.avg månad 2, effektiv ränta 3,85 %. Totalbelopp 15 331 kr.

5. OKQ8 VISA

OKQ8 är femte bästa kreditkort

OKQ8 är perfekt för dig som kanske har svårt att få andra kreditkort. Detta eftersom OKQ8 erbjuder kortet med en kredit på 500 - 100 000 kr, så är du t.ex. student eller har en låg inkomst så har du trots det chans att få ett OKQ8-kort.

Kortet är även bra för unga personer då man satt åldersgränsen till 18 år vilket är ganska lågt bland kreditkort. Är man flera så erbjuder även OKQ8 extrakort utan avgift.

Här är några av alla fördelar:

 • Ingen årsavgift på kortet.
 • Få återbäring hos OKQ8 på köp.
 • 0,3% bonus övriga kortköp (se undantag nedan).
 • Upptill 20 öre i rabatt när du tankar hos OKQ8.
 • 0,75% sparränta på insatta pengar upptill 150 000 kr.
 • Reseförsäkring när du betalar resan med kortet.
 • Få extrakort utan extra avgift.

Hur fungerar bonusen hos OKQ8?

När du handlar så tjänar du bonuspoäng och för varje 2000 poängblock så får du en värdecheck värde 20 kr. Så har du kommit upp i t.ex. 10000 poäng så får du en värdecheck på 100 kr och överskjutande poäng läggs över till nästa period. Checkarna skickas ut var 3:e månad och kan lösas in mot kontanter på närmaste OKQ8-station som är bemannad.

Vilka undantag finns det för bonusen hos OKQ8?

Citerat från villkoren: "Poäng utgår inte vid inköp från andra bensinbolag i Sverige eller vid spel, vid kontantuttag eller vid köp på finansiella institut. Poäng utgår inte heller på inköp från OKQ8-profilerade försäljningsställen (för OK-medlem utgår då istället återbäring). Poäng utgår likaså inte på obehöriga eller reklamerade köp."

Hur fungerar det med ränta med OKQ8?

Du får upptill 60 räntefria dagar och så länge du betalar fakturan i sin helhet så tillkommer inga avgifter eller ränta på dina varuköp. Skulle du vilja delbetala så är den effektiva räntan vid utnyttjad kredit 30 000 kr (e-faktura) 15,57 %. Se fullständig information genom att trycka på läs mer nedan.

Kreditkort efter användning

För dig som är ute efter ett specifikt kort så ger vi här våra vinnare per kategori.

Bästa resekortet

Vi har utsett Bank Norwegian till bästa resekort. Detta främst för att du får fria bankomatuttag i hela världen och det gör det till bästa kortet utomlands. Så länge du betalar fakturan i sin helhet när den kommer så tillkommer inga avgifter.

Du tjänar även upptill 10% på biljetter du köper hos Norwegian samt upptill 0,5% bonus på övriga kortköp. När du sedan bokar en resa så kan du delbetala med dina bonuspoäng eller cashpoints.

Kortet kommer även med en kompletterade reseförsäkring med avbeställningsskydd vilket är bra vid resor. Enda större nackdelen ur ett reseperspektiv är valutapåslaget på 1,75%. Vill du komma runt valutaspåslaget så rekommenderar vi att du kompletterar med ett kort utan valutapåslag.

Läs mer om Norwegian-kortet.

Bästa bensinkortet

Som bästa bensinkort så har vi utsett Komplett Mastercard. Detta eftersom du helt enkelt får upptill 1% bonus oavsett var du tankar vilket motsvarar 15 öre ifall bränslet kostar 15kr/L. Dessutom ingår försäkring mot "tankning av fel bränsle".

Du har även möjlighet att ansluta ditt Komplett-kort till Preem samt CirkleK för att få upptill 15 öre rabatt när du tankar utöver de 1% du får, dvs totalt kan du komma upp i en rabatt på runt 30 öre per liter.

Bästa med Komplett-kortet är att du enkelt kan lösa in din bonus på mina sidor och då fungerar det som så att fakturan helt enkelt minskar med beloppet din bonus är värd.

Läs mer om Komplett-kortet.

Bästa kreditkortet för mat

Här har det innan varit riktigt bra att ha ett Coop Mastercard, ICA Bankkort och liknande för att få bonus. Numera så finns det faktiskt ett bättre alternativ för mat och det är Komplett Mastercard.

Anledningen till att du skall välja det är för att du kan helt enkelt får upptill 1% på alla matköp du gör i butik och köper du mat på internet så får du upptill hela 2% vilket är otroligt generöst.

Tänk även på att du kan komplettera Komplett med ditt ICA-kort t.ex. När du skall betala så drar du helt enkelt ditt ICA-kort först och får 1% och sedan väljer du att betala med ditt Komplett och får även där 1% i bonus.

Läs mer om Komplett-kortet.

Bästa kreditkortet för studenter

Här har vi utsett OKQ8 till bästa kreditkort för studenter, största anledningen till det är att det är ett av få kort som har åldersgränsen 18 år och därmed enkelt att få.

Med OKQ8 så får du upptill 20 öre rabatt på varje liter du tankar. Du får även 0,3% bonus på dina övriga köp (med undantag för andra bensinbolag, spel och finansiella institut). Bonuscheckarna kan du lösa in mot pengar på OKQ8-stationer.

Så vårt bästa kort för studenter blir helt enkelt OKQ8 och det bästa av allt är att du får svar på din ansökan direkt när du ansöker och använder mobilt bankid.

Läs mer om OKQ8-kortet.

Bästa kreditkort för nätköp

Handlar du på internet vilket du säkert gör så rekommenderar vi starkt att komplettera med Re:member som ger upptill 25% rabatt i över 300 nätbutiker.

Den rabatten slår samtliga kort med återbäring och därför tycker vi att man verkligen bör ha det för sina nätköp. Kortet fungerar även givetvis för vanliga köp även om det då enligt oss ofta finns bättre alternativ vilket du kan se på den här sidan även.

Läs mer om Re:member-kortet.

Bästa kreditkort utan valutapåslag

Vi har utsett Easyliving Mastercard till bästa kort utan valutapåslag och ser det som ett av de bästa kreditkorten på resan. Du får upptill 56 dagar räntefritt när du handlar. Någon "vanlig" bonus finns inte, utan den blir att du slipper valutaväxlingsavgiften och får riktigt bra försäkringar på köpet.

När du betalar din resa med kortet så ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd och skulle du hyra bil eller vespa/moped utomlands och fordonet skulle bli skadat eller stulet så ingår en självriskreducering på upp till 15 000 kronor. Ingår gör även ett evenemangsskydd som ger pengarna tillbaka vid sjukdom.

Utöver detta så får du allriskförsäkring och förlängd garanti på vitvaror & hemelektronik i 1 år när du köper saker med kortet. Handlar du på internet så ingår en leveransförsäkring som ersätter skadad eller försvunnen vara. Kortet kan även anslutas till tjänsten Meniga Rewards (f.d. Wrapp) som ger olika bonusar och erbjudanden.

Beställ kortet nu så får du första året för 0kr, därefter 195kr/år.

Läs mer om Easyliving-kortet.

Bästa kreditkort för två personer

Vi har utsett Re:member-kortet till bästa kort som är gratis om man är två personer. Hos Re:member kan du ha dubbla kort till ett och samma konto utan att det kostar något extra. Det gör Re:member perfekt i de fall man är två som vill dela på olika kostnader som t.ex. när man köper mat.

En annan fördel är att du med Re:member-kortet kan få upptill 25% rabatt i över 300 nätbutiker vilket gör att kortet lämpar sig riktigt bra även ifall du brukar handla på internet.

Läs mer om Re:member-kortet.

Bästa kreditkort som är gratis

Vi har utsett Komplett-kortet till bästa kort som är gratis. Med det så menar vi utan årsavgift. Du får upptill 50 dagar räntefritt när du handlar och tjänar upptill 4% bonus på dina köp.

Bonusen du tjänar är även lätt att lösa in så den dras av mot din faktura. Enkelt och smidigt helt enkelt och helt utan årsavgift.

Läs mer om Komplett-kortet.

Är du osäker om kreditkort är något för dig?

Har du fördomar om kreditkort och tror att det är krångligare än vanliga bankkort från banken så vill vi tipsa dig om vår guide där vi tar upp mycket nyttigt. När du läst den så förstår du förmodligen fördelarna med kreditkort och hur du skall använda det på bästa sättet.

Handlar du i utländska valutor?

Om du handlar i utländska valutor, så rekommenderar vi dig även att kika på PFC som gör att du slipper valutapåslag. Med kortet så kan du även ta ut upptill 3000kr/mån i bankomater utan extra kostnad. Kortet kommer helt utan årsavgift och är ett debitkort vilket innebär att du måste fylla på det med pengar innan det går att använda. Påfyllning gör du gratis och snabbt via Swish.