Revolut

På den här sidan går vi igenom Revolut. Lär du hur du skall använda kortet på bästa sättet för att maximera det. Läs vår recension och få en inbjudan till Revoluts gratiskort.

Hoppa till inbjudan

Recension av Revolut

Revolut är ett ganska nytt kort och jag som skriver detta har nu haft det i cirka 6 år och därför tänkt att skriva en liten recension. Själva kortet är riktigt bra och något som säkert är ganska nytt för många är att det styrs helt och hållet via deras app. Detta i sig kan vara lite ovant för många, men appen är fantastiskt bra och enkelt att använda. Helt klart den bästa appen jag använt när det kommer till olika bankkort.

Med appen så håller man koll på sitt saldo, kan enkelt fylla på med andra Visa/Mastercard om man nu inte vill göra banköveringar till sitt Revolut-kort. Fyller man på med ett annat kort så kommer pengarna in med det samma och det gör att jag åtminstone har ganska lite pengar på mitt Revolut och fyller på det efter behov. Väljer man Revolut standard så får man ett VISA-kort och det fungerar som ett bankkort, dvs pengar dras från ditt konto/saldo och finns det inte tillräckligt så kan du inte handla. Det är alltså inget kreditkort utan snarare ett bankkort eller debitkort.

Något som är ganska nytt är även att Apple Pay fungerar med Revolut. För att aktivera det så går man in i appen, väljer kort-fliken och väljer att lägga till sitt kort i Apple Pay genom knappen som finns. När man väl gjort det så kan man blippa med sin mobil eller Apple Watch när man handlar i butiker som stöder blipp-kort. Fördelen med att använda Apple Pay är det blir ännu säkrare då man kan säga enkelt förklarat att Apple Pay skapar ett engångskort vid varje betalning och butiken därför aldrig får reda på dina riktiga kortuppgifter. Har man en Android så stöds Google Pay på liknande vis.

Annars så är appen som sagt fantatisk och enkel att använda. Du har hela tiden full koll på vad som händer och varje gång du genomför ett köp så får du en notis i appen och kan direkt se det. I appen kan du även låsa kortet om du vill att det skall spärras tillfälligt, t.ex. för att du inte ska använda det på ett tag. Du kan även se PIN-kod och göra olika säkerhetsinställingar som att begränsa hur mycket du kan spendera med kortet, spärra/tillåta kontaktlösa betalningar, internetköp, bankomatuttag samt betalningar via magnetremsan. Det finns även att du kan slå på platsbaserad säkerhet, då använder Revolut din GPS på mobilen och du kan endast handla med kortet när du och kortet befinner er i samma land.

Du har även möjlighet att i appen genomföra banköverföringar eller skicka och ta emot pengar snabbt och enkelt till andra som har Revolut. Något som annars är en stor del av Revolut är att du kan växla valutor. När du börjar så kommer du bara ha ett saldo/konto och det kommer vara i svenska kronor. Men då kan du välja att växla dessa eller en del av pengarna till t.ex. Euro. Då kommer du plötsligt ha två saldon, ett i svenska kronor och ett i Euro. Du kan snabbt och enkelt i appen se dina saldon genom att svepa höger/vänster över ditt saldo och därmed hoppa mellan valutor.

Hur fungerar det med valutapåslag?

Normalt har du inget valutapåslag, men mellan kl 01.00 lördag till kl 01.00 måndag så har du ett litet valutapåslag på 1% för de flesta valutor. Revolut låter dig dock ha konton i deras app i flera olika valutor. Så skall du resa till ett Euro-land t.ex. så kan du växla pengar innan kl 01.00 på lördagen och därmed slippa valutapåslag. Revolut-kortet är nämligen väldigt smart och skulle du ha saldo i flera olika valutor så kommer den alltid att välja valutan du handlar i och har du inget saldo i den valutan eller inte tillräckligt mycket så kommer den istället att automatiskt växla från din huvudvaluta som vanligtvis är svenska kronor. Något att tänka på är att gratiskortet endast låter dig växla 10000 kr per månad, därefter tillkommer en liten avgift.

Mina kommenterar efter 6 år

Sedan jag skaffade kortet så har jag använt det allt mer. När jag reser så använder jag i princip endast detta kortet och när jag är hemma så används det när jag kör internetköp i utländska valutor men även som ett vanligt bankkort då jag numera sagt upp mitt vanliga bankkort från banken. Att växla pengar i förväg för att slippa valutapåslag under helgen kan ibland vara svårt att minnas och framförallt så är det alltid svårt att bedöma hur mycket man skall växla. Så det jag lärt mig av det är att växla betydligt mer än jag tror mig kunna spendera under en helg. För efter helgen kan man ju alltid växla tillbaka kostnadsfritt i så fall.

Sedan jag skaffade kortet så har appen konstant förbättrats och numera finns den på svenska. Av alla bankappar jag testat så håller jag Revolut som den ledande och bästa. Kortet i sig har även alltid fungerat under de säkerligen hundratalet köp jag lyckats göra senaste 2 åren. Så för min del är det, det perfekta kortet när det kommer till användning i andra valutor. Att man även kan få bonus när man fyller på det med vissa bonuskort gör det nästan för bra att vara sant!

Sedan Apple Pay släpptes i Sverige så är kortet även ett av de bättre på svenska marknaden, speciellt ifall man kombinerar det med ett vettigt kreditkort för påfyllningar. Apple Pay höjer säkerheten rejält över vanliga bankkort och smidigheten med att kunna blippa sin mobil/klocka gör att jag numera kommer ha Revolut som förstaval vid betalningar även i Sverige i svensk valuta. Kort och gott blir Revolut mitt förstaval i samtliga betalningssituationer.

Skulle jag sätta ett betyg så är det fullpott, 10/10.

Inbjudan till Revolut


Här är några av alla fördelar:

  • Ingen årsavgift på kortet.
  • Inget valutapåslag (läs ovan)
  • Ta ut 2000 kr/mån i bankomat i hela världen utan avgift
  • Blippfunktion för snabba köp.
  • Välj din egen pinkod på kortet.
  • Apple Pay och Google Pay.
  • Fyll på via banköverföring eller annat VISA/Mastercard

Så här kommer du igång med Revolut

På sidan för inbjudningar så anger du ditt mobilnummer. Därefter så får du ett meddelande för att ladda ner appen. I appen följer du guiden och verifierar dig genom att ta en bild på ditt pass samt en selfiebild på dig då Revolut inte använder BankID som många andra.

Därefter får du sätta in 100 kr (som du sedan kan använda), vi rekommenderar att du gör insättningen via ett VISA/Mastercard-kort som du redan har. När du gjort det så kan du beställa ett gratis kort.

Kortet kommer inom två veckor vanligtvis om du väljer standardfrakt och så fort du fått det så kan du börja använda det med dina pengar som du redan satt in. Så fort du beställt ditt fysiska kort så kan du även lägga till det i Google/Apple Pay och börja använda det direkt.