Bonusprogram SAS Eurobonus

SAS bonusprogram heter Eurobonus och är gratis för alla. Bonusprogrammet är otroligt omfattande och därmed betydligt mer avancerat än t.ex. Norwegian Rewards som vi rekommenderar för alla som reser billigt och i ekonomi.

Men för dig som spenderar mycket pengar så är SAS Eurobonus otroligt bra i kombination med deras American Express-kort. Det gör nämligen att du kan använda dina intjänade poäng för att flyga affärsklass och därmed få långt högre värde än vad något annat bonusprogram vi hittat i Sverige kan erbjuda.

Eurobonus har två olika typer av poäng, extrapoäng och baspoäng. Extrapoäng är de poängen du tjänar normalt och använder för resor, extrapoängen gäller i 5 år. När du flyger med SAS och partners så får du extrapoäng samt baspoäng. Baspoängen gäller under ett medlemsår och är endast till status (som du kan läsa mer om längst ner på denna sida).

Till skillnad från Norwegian där poängen alltid har samma värde och kan delbetalas så behöver du nå upp till olika nivåer hos SAS innan du kan använda dina poäng för resor. SAS erbjuder visserligen att du kan använda poäng + pengar men det är en otroligt dålig affär och kan ses nästan lite som att vaska poängen i vissa fall. Därför bör du alltid boka resor med enbart poäng och då kommer nästa krux, det är att andelen bonusplatser per flyg är begränsat. Så skall du använda dina poäng bör du boka i väldigt god tid. Tänk även på att skatter och avgifter tillkommer på resor du bokar med poäng hos SAS, från Stockholm till USA t.ex. så brukar de ligga på ca 620 kr per person. Göteborg – Stockholm ligger på ca 205 kr per person.

När du flyger med SAS så tjänar du poäng, så det innebär att du oavsett om du vill satsa på SAS Eurobonus eller inte i alla fall bör vara medlem. Du kan se hur många poäng du tjänar på en resa genom att söka på SAS hemsida. Men som exempel ifall du reser Stockholm – New York T&R i SAS Plus så får du hela 8000 poäng.

Sätt att tjäna poäng på SAS bonusprogram

SAS American Express

Skall du satsa på SAS Eurobonus och vill resa affärsklass/businessclass så är ett SAS Amex Premium-kort ett måste. Detta då du får en 50% poängrabatt för upptill 2 personer när du handlat för 150 000 kr under ett kalenderår. Det gör att värdet på dina poäng dubblas bara så där. Spenderar du över 300 000 kr under ett kalenderår så får du även ytterligare en 50 % poängrabatt om du väljer SAS Amex Elite-kortet.

Flyg med Star Alliance

Genom att flyga med Star Alliance-bolag så får du generellt eurobonuspoäng på dina resor till SAS. Vissa billiga biljetter kan vara undantagna från poäng eller ge relativt lite poäng. Tips på Star Alliance-bolag som flyger från Sverige är Lufthansa, Turkish Airlines, Air China, Thai Airways, Aegean, Austrian, Swiss, LOT, Ethiopian, Brussels Airlines, TAP Portugal, United. Utöver ovanstående Star Alliance-bolag så ger även bolagen Wideroe och Etihad (i vissa fall) extrapoäng.

Hotell

SAS samarbetar med hotellen Radisson Blu, Scandic, Art'otel, Best Western, Elite Hotels, First Hotels, Grand Hôtel, Hilton, Park Inn, Park Plaza, Radisson Hotels & Resorts, Shangri-la, Sheraton Stockholm, The May Fair, Thon Hotels och WorldHotels vilket innebär att du får extrapoäng per natt eller för din vistelse. Andelen poäng du får varierar men det krävs att du bokar direkt med hotellet via deras hemsida eller telefon. Uppge även ditt Eurobonusnummer i bokningen och därefter på plats visa upp ditt Eurobonuskort för att vara säker att det blir registrerat.

Skaffa försäkring hos Hedvig

Skaffa en försäkring hos Hedvig om du inte redan har en så får du en startbonus på 5000 eurobonuspoäng samt 100 poäng per månad för varje försäkring du har där. För att även få rabatt på månadsavgiften så kan du använda kampanjkoden 10AV i steget betalning, du får då 10 kr avdrag på månadskostaden så länge du är kund.

Byt till el från Fortum

Genom att byta till ett elavtal från Fortum så får du poäng hos Eurobonus, hela 10 000 Eurobonuspoäng direkt när du byter och därefter 250 Eurobonuspoäng varje månad så länge du är kund. Fyll i ditt postnummer för att se ditt erbjudande här.

Tanka på Preem

Preem ger dig två extrapoäng per liter du tankar på bemannade mackar. På obemannade mackar får du istället ett extrapoäng per liter. För att börja tjäna extrapoäng besök Preems hemsida och anslut ditt betalkort (vi rekommenderar SAS Amex så du tjänar maximalt).

Handla på nätet

Genom att handla hos kända nätbutiker via SAS shoppingportal så tjänar du extrapoäng på dina inköp. Populära butiker som ger extrapoäng är Stylepit, Bangerhead, Boozt, Designonline.se, Tretti.se, Ticnet, Zalando, Gymgrossisten, Cdon, Apple, Lensway, inkClub, Webhallen och Bodystore. Totalt finns det dock över flera hundra butiker, se gärna hela listan.

Hyr bil

SAS samarbetar med Avis, Hertz, Sixt och Budget vilket innebär att om du hyr bil där så får du extrapoäng. Tänk på att du måste hyra direkt via officiella hemsidorna och uppge ditt eurobonusnummer eller på plats. Använder du tredjeparts sidor eller jämförelsesidor så får du inga poäng. Var även noga med att visa ditt eurobonuskort när du hämtar ut bilen så det är registrerat korrekt.

Ska du sälja bostad?

Om du skall sälja din bostad så kan du kontakta Bjurfors för ett förmedlingsuppdrag och det ger dig 6000 extrapoäng.

Gillar du att läsa?

Och vill du hänga med i världsekonomin så kan du skaffa tidningen The Economist och då välja att ha den enbart digitalt, både och eller bara som vanligt tidning. Du får 2900-3800 extrapoäng när du köper tidningen i ett år.

Status hos SAS Eurobonus

SAS erbjuder 4 olika statusnivåer i sitt program vilka ger olika fördelar. Vi tar inte upp alla fördelar här men ett par av de viktigaste. Den första nivån heter Member och innebär egentligen bara att man kan samla poäng.

Nästa nivå är Silver och den ger extra bagage när man reser med SAS. Dessutom har man tillgång till affärsklass-checkin. Under sommar/jul så får man även tillgång till fast track och lounger. För att få silver måste du få ihop 20000 baspoäng eller flyga 10 enkelsträckor med SAS.

Guld ger möjligheten generellt att ta med ett extra bagage när man flyger med SAS eller bolag inom Star Alliance. Utöver det så har man alltid tillgång till fast track när man flyger med SAS samt tillgång till lounge alltid när man flyger med SAS eller Star Alliance-bolag. När du reser med SAS tjänar du även 25% mer poäng och kan välja plats på flygen gratis i förväg. För att få guld måste du få ihop 45000 baspoäng eller flyga 45 enkelsträckor med SAS.

Diamond som är den högsta nivån har samma fördelar som guld men ger även gratis dryck ombord på SAS-linjer oavsett i vilken klass man reser. Extrapoäng man tjänar har ingen giltighetstid heller, blir man nedgraderad så får de dock 5 års giltighetstid från nedgraderingsdatumet. För att få Diamond måste du få ihop 90000 baspoäng eller flyga 90 enkelsträckor med SAS.

Korta frågor och svar om SAS Eurobonus bonusprogram

Är SAS Eurobonus ett bra bonusprogram?

Ja, men det är ett avancerat bonusprogram där de som sätter sig in i det ordentligt och verkligen ser till samla poäng på alla sätt får mest. SAS Eurobonuspoäng har inget bestämt värde utan värdet vet du först efter att ha använt dina poäng och det kan vara både högt och lågt.

För dig som vill ha något enkelt där du alltid får något tillbaka så är ofta Norwegian Rewards ett bättre bonusprogram när det kommer till flyg. Men gillar du utmaningar och jaga bonuspoäng och har det tänket, då bör du absolut välja SAS Eurobonus som bonusprogram.

Vilka kreditkort finns det för SAS Eurobonus?

Det finns 6 st kreditkort där du kan samla SAS Eurobonuspoäng och de är:

  • SAS Mastercard (10 eurobonuspoäng per 100 kr)
  • SAS Mastercard Premium (15 eurobonuspoäng per 100 kr)
  • SAS Amex Classic (10 eurobonuspoäng per 100 kr)
  • SAS Amex Premium (15 eurobonuspoäng per 100 kr)
  • SAS Amex Elite (20 eurobonuspoäng per 100 kr)

Hur ansluter man sitt SAS Eurobonus till Preem?

Det gör du enklast genom att besöka denna sida där du fyller i dina uppgifter och ditt eurobonusnummer.

Hur bokar man hotell med sina poäng hos Eurobonus?

Det gör du genom att gå till SAS hemsida och därefter logga in. När du loggat in så trycker du på cirkeln längst upp med dina initialer och väljer "Mitt Eurobonus". Där bläddrar du ned till sektionen "Använd poäng" och trycker på "Boka hotell".

Vilket är bästa sättet att tjäna SAS Eurobonuspoäng?

Det bästa sättet är att lära sig de olika sätten som finns, utöver flyga så anser vi det är väldigt viktigt att skaffa ett kreditkort med intjäning av eurobonuspoäng. Utöver det så ett av de bästa sätten att gå via SAS Onlineshopping när man handlar på nätet då det kan ge ruskigt mycket eurobonuspoäng speciellt vid större köp.