Business class till USA för poäng

Lockande rubrik? Det finurliga är att detta är fullt möjligt med SAS om du går med i deras medlemsprogram och samtidigt spenderar minst 150 000 kr under ett kalenderår genom deras American Express-kort. Här kommer en sammanställning hur du gör och hur många poäng du kan tjäna.

Gör detta Antal poäng
Bli medlem i SAS Eurobonus 0 p
Skaffa SAS Amex Premium via inbjudan 12000 p
Tanka på Preem en gång i veckan 60 L (52v) 6240 p
Handla på Coop för 4500 kr/mån i ett år 9600 p
Handla för 150 000 kr på ett år med ditt Amex 22500 p
Detta ger totalt 50340 p.

Så hur gör man? Börja med att bli medlem i SAS Eurobonus, har du tur så blir du även utvald till en frågesport/quiz där du kan få poäng. Du märker om du blivit utvald första gången du loggar in på ditt SAS Eurobonus-konto.

Skaffa American Express

Så fort du har skaffat ett SAS Eurobonus-konto så får du ett medlemsnummer och kan därmed ansöka om ett SAS American Express, gör det då gärna via en inbjudan för att få den bästa startbonusen. Det finns tre val, men för att kunna åka business class enligt våra beräkningar så behöver du ett Premium eller Elite-kort. Läs mer här om vilket Amex-kort du bör skaffa samt vilka fördelar som finns.

Skaffa SAS Mastercard

Utöver ett American Express så kan du skaffa ett SAS Mastercard. Detta då det finns ställen där American Express inte fungerar men där man tar Mastercard. Det gör att du alltid kan samla poäng så länge det går att betala med kort. I exemplet ovan så krävs dock inte detta kort, men skaffar du det och tjänar poäng den vägen så behöver du istället t.ex. inte handla för lika mycket på Preem/Coop. Kortet kostar 395 kr per år och ger 10 poäng per 100 kr.

Coop Mastercard för att samla Eurobonus

Ett alternativ till att skaffa SAS Mastercard är att istället skaffa Coop Mastercard. Med Coop Mastercard så tjänar du 0,5 coop-poäng per krona oavsett var du handlar vilket innebär att växlar du dina poäng hos Coop till eurobonus så får du 5 poäng per 100 kr.

Det vill säga hälften av SAS Mastercard men då är Coop Mastercard billigare med 295 kr/år (första året gratis) och samtidigt får du bra försäkringar genom Coop Mastercard som köpförsäkring med prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti vilket du inte får med SAS Mastercard. Så kan du styra de flesta köpen till American Express så är Coop Mastercard ett bra alternativ till SAS Mastercard. Läs mer om Coop Mastercard.

Tanka på Preem

Ett enkelt sätt att samla eurbonus-poäng är att tanka på Preem. Du får 2 poäng för varje liter du tankar på bemannade stationer och 1 poäng på obemannade stationer. För att kunna samla poäng måste du dock koppla ditt kort och det gör du här.

Handla på Coop

Coop är partner med SAS vilket innebär att du kan samla poäng hos Coop som du sedan växlar till SAS Eurobonus-poäng. Därför bör du skaffa ett Coop-medlemskap för att börja samla poäng samt börja handla där. Växlingskursen är generellt 10 Coop-poäng till 1 Eurobonuspoäng. Du skaffar Coop-medlemskap här.

När du handlar hos Coop så får du 0,5 Coop-poäng per kr upptill 1000 kr, därefter 1 p upptill 2000 kr, 2 p upptill 3000 kr, 3 p upptill 4500 kr. Skulle du handla över 4500 kr så får du hela 5 p/kr på det överskjutande beloppet av 4500 kr. Att tänka på är att man börjar om i poängtrappan vid varje månadsskifte. Förutom detta så har även Coop partners och olika erbjudanden där du kan tjäna coop-poäng.

I vårt exempel så har vi räknat att du handlar för 4500 kr/mån varje månad och att du gör det i ett år. Kalkylen blir (1000*0,5+1000*1+1000*2+1500*3)*12 vilket ger 96000 Coop-poäng, växlar du då 60000+30000+3000+3000 coop-poäng så får du 6000+3000+300+300 eurobonus-poäng, dvs 9600 eurobonuspoäng.

Tänk på att alltid betala med ditt American Express när du handlar på Coop då samtliga Coop-butiker (vissa gamla Netto-butiker fungerar ej) tar emot American Express med chip. Då tjänar du även poäng på ditt American Express-kort samtidigt.

Sammanfattning

Genom att Handla för 150 000 kr under ett kalenderår så får du en poängrabatt som gör att du kan resa med SAS för halva poängpriset. Räknar du ihop poängen ovan så är summan 50340 poäng med Amex Premium-kortet och det är ju det du behöver. För att flyga business class T&R med SAS till valfri destination så behöver du nämligen bara 50000 poäng med din poängrabatt från Amex.

Totalt så blir kostnaden 1100 kr för Amex Premium-kortet (Första månaden är gratis) och ca 605 kr för skatter och avgifter vid bokning av bonusresan. Totalt 1705 kr, för bensin och mat hade du ändå behövt. Ett annat sätt att snabbt få ihop bonuspoäng är givetvis att flyga med SAS.

Av ovanstående så är det troligtvis det svåraste att handla för 150 000 kr på Amex vilket krävs för att du skall få poängrabatten som ger dig resor för halva priset. På nästa sida ger vi dig tips hur du kan nå upp i detta och hur du allmänt kommer upp i högre poängintjäning.

Korta frågor och svar om bonuskort med flygpoäng

Kan jag samla eurobonus på Coop?

Ja och eftersom Coop har ett eget riktigt bra bonusprogram med en trappa så kan det bli väldigt många poäng hos Coop som du sedan kan växla till Eurobonus till kursen 10 Coop till 1 Eurobonus.

Var hittar jag Eurobonus poängtabell?

Om du vill se hur många eurobonuspoäng en resa kostar så kan du använda sig av SAS tabell för hur många poäng du behöver hos eurobonus.

Har SAS några bankkort?

Nej, numera finns det bara kreditkort och de som erbjuds är Mastercard, Mastercard Premium, Amex Classic, Amex Premium och Amex Elite. Utöver det så går det även samla Coop-poäng via Coop Mastercard som man växlar till Eurobonus.

Hur hittar jag biljetter i business class hos SAS enklast?

Dels kan du använda SAS egna hemsida, men en annan vi rekommenderar är Award hacks där man snabbt och enkelt kan filtrera fram datum som finns.

Börjar du din resa från en flygplats som inte finns med i Award hacks så kan du fortfarande använda sidan för att leta fram datum och därefter söker du på SAS hemsida på de datumen från den flygplatsen du skall börja flyga från.

Är SAS Eurobonus bra för mig som spenderar under 150 000 kr per år?

Svår fråga, för att upplägget som presenteras på den här sidan fungerar så måste du åtminstone nå 150 000 kr det år eller året innan du vill resa för att få poängrabatten på 50 %.

Om du bedömer det som totalt omöjligt så kan SAS Eurobonus vara bra fortfarande men du får räkna med att det tar längre tid att få ihop poängen som krävs. Men det kan även vara värt att satsa på ett cashback-kort som du hittar på vår sida med bästa bonuskortet.