Business class till USA för poäng

Lockande rubrik? Det finurliga är att detta är fullt möjligt med SAS om du går med i deras medlemsprogram och samtidigt spenderar minst 150 000 kr under ett kalenderår genom deras American Express-kort. Här kommer en sammanställning hur du gör och hur många poäng du kan tjäna över 2 år.

Gör detta Antal poäng
Bli medlem i SAS Eurobonus 0 p
Skaffa SAS Amex Premium via inbjudan 6000 p
Tanka på Preem en gång i veckan 60 L (104v) 12480 p
Skaffa en försäkring hos Hedvig 7400 p
Handla för 150 000 kr/år med ditt Amex i 2 år 45000 p
Detta ger totalt 70880 p.

Så hur gör man? Börja med att bli medlem i SAS Eurobonus, har du tur så blir du även utvald till en frågesport/quiz där du kan få poäng. Du märker om du blivit utvald första gången du loggar in på ditt SAS Eurobonus-konto.

Skaffa American Express

Så fort du har skaffat ett SAS Eurobonus-konto så får du ett medlemsnummer och kan därmed ansöka om ett SAS American Express, gör det då gärna via en inbjudan för att få den bästa startbonusen. Det finns tre val, men för att kunna åka business class enligt våra beräkningar så behöver du ett Premium eller Elite-kort. Läs mer här om vilket Amex-kort du bör skaffa samt vilka fördelar som finns.

Skaffa SAS Mastercard

Utöver ett American Express så kan du skaffa ett SAS Mastercard. Detta då det finns ställen där American Express inte fungerar men där man tar Mastercard. Det gör att du alltid kan samla poäng så länge det går att betala med kort. I exemplet ovan så krävs dock inte detta kort, men skaffar du det och tjänar poäng den vägen så behöver du istället t.ex. inte handla för lika mycket på Preem. Kortet kostar 515 kr per år och ger 10 poäng per 100 kr.

Skaffa en försäkring hos Hedvig

Ett av de snabbaste sätten att dra in bra med poäng är att skaffa en försäkring hos Hedvig. Du får då 5000 poäng i startbonus och sedan 100 poäng varje månad så länge du har kvar försäkringen. Hedvig erbjuder försäkringar för hem, bil, olycksfall och djur och det är möjligt att teckna flera och därmed få upp till 400 eurobonuspoäng löpande per månad.

Använder du rabattkoden 10AV så får du även 10 kronor rabatt på månadsavgiften på din försäkring så länge du är kund. En stor fördel med Hedvig är att samtliga försäkringar saknar bindningstid. Läs mer om Hedvigs eurobonuserbjudande.

Tanka på Preem

Ett enkelt sätt att samla eurbonus-poäng är att tanka på Preem. Du får 2 poäng för varje liter du tankar på bemannade stationer och 1 poäng på obemannade stationer. För att kunna samla poäng måste du dock koppla ditt kort och det gör du här.

Sammanfattning

Genom att Handla för 150 000 kr under ett kalenderår så får du en poängrabatt som gör att du kan resa med SAS för halva poängpriset. Räknar du ihop poängen ovan så är summan 70880 poäng med Amex Premium-kortet och det är ju det du behöver samt halvvägs till nästa biljett. För att flyga business class T&R med SAS till valfri destination så behöver du nämligen bara 50000 poäng med din poängrabatt från Amex.

Totalt så blir kostnaden 2400 kr (2 år) för Amex Premium-kortet och ca 605 kr för skatter och avgifter vid bokning av bonusresan. Totalt 3005 kr, för bensin och försäkring hade du ändå behövt. Ett annat sätt att snabbt få ihop bonuspoäng är givetvis att flyga med SAS.

Av ovanstående så är det troligtvis det svåraste att handla för 150 000 kr på Amex vilket krävs för att du skall få poängrabatten som ger dig resor för halva priset. På nästa sida ger vi dig tips hur du kan nå upp i detta och hur du allmänt kommer upp i högre poängintjäning.

Korta frågor och svar om bonuskort med flygpoäng

Kan jag samla eurobonus hos Hedvig?

Ja och eftersom Hedvig har en riktigt bra startbonus så bör du teckna en försäkring. Varför inte en olycksfallsförsäkring eller djurförsäkring ifall du inte vill flytta över din hemförsäkring eller bilförsäkring förrän du provat Hedvig lite mer?

Var hittar jag Eurobonus poängtabell?

Om du vill se hur många eurobonuspoäng en resa kostar så kan du använda sig av SAS tabell för hur många poäng du behöver hos eurobonus.

Har SAS några bankkort?

Nej, numera finns det bara kreditkort och de som erbjuds är Mastercard, Mastercard Premium, Amex Classic, Amex Premium och Amex Elite.

Hur hittar jag biljetter i business class hos SAS enklast?

Dels kan du använda SAS egna hemsida, men en annan vi rekommenderar är Award hacks där man snabbt och enkelt kan filtrera fram datum som finns.

Börjar du din resa från en flygplats som inte finns med i Award hacks så kan du fortfarande använda sidan för att leta fram datum och därefter söker du på SAS hemsida på de datumen från den flygplatsen du skall börja flyga från.

Är SAS Eurobonus bra för mig som spenderar under 150 000 kr per år?

Svår fråga, för att upplägget som presenteras på den här sidan fungerar så måste du åtminstone nå 150 000 kr det år eller året innan du vill resa för att få poängrabatten på 50 %.

Om du bedömer det som totalt omöjligt så kan SAS Eurobonus vara bra fortfarande men du får räkna med att det tar längre tid att få ihop poängen som krävs. Men det kan även vara värt att satsa på ett cashback-kort som du hittar på vår sida med bästa bonuskortet.