Skall jag ha ett bonuskort eller flera?

Generellt sätt så borde du satsa på att använda ett kreditkort, speciellt viktigt är det om du har ett American Express och behöver nå en viss gräns för att få en poängrabatt. Då bör du enbart använda andra kort när ditt Amex inte fungerar.

Ibland kan det dock vara vettigt att skaffa flera kort för att ta del av välkomstbonusar även, då kan man helt enkelt uppnå bonusen för att därefter antingen säga upp det eller låta det ligga som ett reservkort (om det ändå är gratis).

Tänk även på att du i många fall kan kombinera bonuskort. T.ex. handlar du på en butik som har ett eget bonuskort så drar du det först och får bonus registrerad, därefter väljer du att betala med ditt kreditkort och får bonus även på det.

Det vill säga du får bonus på två håll på samma köp. T.ex. handlar du på Coop så drar du ditt Coop-kort och får poäng och betalar därefter med ditt SAS Amex och får eurobonus-poäng. Coop-poängen kan du därefter även växla till eurobonus-poäng och då har du ännu fler bonuspoäng att resa för.

Så därför bör du alltid gå med i olika bonusprogram och skaffa kort som är gratis och är utan kredit (kreditkort bör du hålla dig till ett). Du har inget att förlora på det och kan på sikt samla ihop lite bonus som kanske kan komma till nytta. Men som sagt när det kommer till kreditkort så är det ofta smartast att välja att samla allt på ett ställe så du snabbare får ihop en användbar summa av bonus. För desto mer bonus du får ihop, desto roligare resor kan du använda bonusen till.