Skall jag ha ett bonuskort eller flera?

Generellt sätt så borde du satsa på att använda ett kreditkort, speciellt viktigt är det om du har ett American Express och behöver nå en viss gräns för att få en poängrabatt. Då bör du enbart använda andra kort när ditt Amex inte fungerar.

Ibland kan det dock vara vettigt att skaffa flera kort för att ta del av välkomstbonusar även, då kan man helt enkelt uppnå bonusen för att därefter antingen säga upp det eller låta det ligga som ett reservkort (om det ändå är gratis).

Tänk även på att du i många fall kan kombinera bonuskort. T.ex. handlar du på en butik som har ett eget bonuskort så drar du det först och får bonus registrerad, därefter väljer du att betala med ditt kreditkort och får bonus även på det.

Det vill säga du får bonus på två håll på samma köp. T.ex. handlar du på Coop så drar du ditt Coop-kort och får poäng och betalar därefter med ditt SAS Amex och får eurobonus-poäng. Coop-poängen kan du därefter även växla till eurobonus-poäng och då har du ännu fler bonuspoäng att resa för.

Så därför bör du alltid gå med i olika bonusprogram och skaffa kort som är gratis och är utan kredit (kreditkort bör du hålla dig till några få). Du har inget att förlora på det och kan på sikt samla ihop lite bonus som kanske kan komma till nytta. Men som sagt när det kommer till kreditkort så är det ofta smartast att välja att samla allt på ett ställe så du snabbare får ihop en användbar summa av bonus. För desto mer bonus du får ihop, desto roligare resor kan du använda bonusen till.

Korta frågor och svar om att maximera poängintjäning

Kan man kombinera flera bonuskort?

Ja och det bör du alltid göra i de fall det går. T.ex. på Coop så drar du ditt medlemskort och då får du poäng på köpet och därefter så betalar du med ditt kreditkort som även det ger bonus. Därmed kan man säga att du har fått "dubbel" bonus.

Är det bra att ha flera kreditkort som man kan betala med?

Det beror på, har du ett American Express som har ett spenderingskrav för en fördel så bör du hålla dig till bara det så gott det går. Men samlar du cashback eller annan bonus så är det ofta bra att ha flera olika kreditkort då man kan välja det som ger mest bonus i ett enskilt fall.

Handlar man på nätet till exempel så kan man få upptill 25 % rabatt hos fler än 300 nätbutiker med Re:member Flex och skall man göra ett större köp i en butik så kan Komplett Mastercard med sina 1 % tillbaka i cashback vara rätt val.

Kan man kombinera bonuskort när man tankar?

Ja, hos Preem så kan du ansluta ditt kort och få rabatt när du tankar med ditt kreditkort. Då får du rabatt på själva tankningen och tjänar poäng på ditt kreditkort som vanligt, dvs "dubbel" bonus.

Hur växlar man Coop-poäng till SAS Eurobonus?

Det är busenkelt och som minst måste du växla 10 000 poäng hos Coop och du får då 1000 Eurobonus poäng. Växla poäng här.

När bör man växla sina poäng till SAS Eurobonus från Coop?

Poäng hos Coop har en giltlighetstid på 3 år medan de hos SAS Eurobonus har en giltighetstid på 5 år. Det innebär att taktiskt sätt så är det bäst att växla till SAS när poängen hos Coop håller på att gå ut eller när man behöver det. På så vis kan man uppnå en giltighetstid på ca 8 år.